Alhamdulillah...

Bismillahirrahmanirrahim =)


Dear Allah,

I'm 20 already...=)
Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah =)

Thank you very much for lending me such a wonderful life...
Thank you very much for what I've borrowed, borrow and will borrow from You..
Do lead me in everything that I do...
Do slip in Your blessing and Redha in every part of my breath =)
I'm begging You Dear Allah...
Do glance over me in Your judgement day...
You're my only hope my dear Allah the Almighty...

Ameeen

Seeking Your Fogiveness,






psst : *Sayang... Sy perlukan semangat kamu =)

* Sekalian hamba Tuhan yg  Dia pertemukan dalam hidup sy =)



Mikroteaching =)

Bismillahirrahmanirrahim... (ikhlaskan)

I love Allah , I adore Rasul

Cuaca : Awan mendung mengandung rindu 

12:23 pm , Sabtu
Last call for passengger boeing KAE 3062
=) =)

Berpeluang untuk menjadi guru tadika seketika...
Fuuh..
Sgt mencabar...

video
Cikgu lupe lirik lagu rama-rama =p

Alololo....=)=P
Ya Allah anak2 akuuu....=)
Shasha comel bertudung =)


Mereka sgt bijak =)



video

"Nak duduk dkt cikgu..." last2 aku yg tenggelam  hoho =p

Fatin yg sgt comelllll... pakai jam warna purple lagi...=)

You guys are just makhluk Tuhan yg sgt wonderful =)



ABM

Cikgu yg tukang kaler ni...=)=p



Kaler2 jgn tak kaler...=)

video
Ab2 pisang kenal tak lagu ni ?? =)=P

" Ingat-ingat itu remember, 
jgn lupa itu don't forget,
sy syg cikgu,
I love you,
Hanya cikgu only you...."

Sekian drpd cikgu Athirah =)=p

Tingkatkan kualiti amal.


FirashatuL JannaH


psst : Tuhan, sy nak baby kembar =) ameen...



Bila cikgu tadika berkarya...

Bismillahirrahmanirrahim…



Ini kisah sang mentari ,
Mentari yang sering rindu biasan warna pelangi yang indah ,
Kala takungan di kelopak matanya awan tumpah,
Mentari pasti tersenyum riang,
Kerana dia tahu pelangi pasti gamit menemuinya di kaki langit sana,

Tapi…
Lewat ini…
Hatinya gundah bersulam tangis,
Kerana sepi khabarnya pelangi,

Usah khuatir…
Pelangi pasti muncul,
Kerana Tuhan-mu mencipta pelangi yang memerlukan cahaya-mu untuk
menghias kaki langit-NYA…

La Tahzan


Firashatul Jannah
12:00 am
15 Nov 2011



Jawapan mak...

Bismillahirrahmanirrahim…(pilihlah aku untuk ikhlas)

I love Allah , I adore Rasul

Friday : 11112011
11 : 13 pm
Secret Garden 0f 69
Please Remain Seated =)

Hurm… (sejak bila pandai hurm ni?)

Bila dah masuk bulan-bulan terakhir dalam setiap tahun ni al-maklumlah… kenduri kawin pun padat ja tarikhnya… hoho =) dasyat… ok, sy bukan mahu memulakan entri yg berbau BM atau yg sekutu dengannya ye harap maklum…=)

Ok.. berbalik kepada tunjang utama… amboih.. sejak pandai buat rancangan mengajar ni, bertunjang-tunjang la pulak ye…=p Ok, lari topik lagi… Bila dah kenduri kawin pun makin bertimbun-timbun jemputannya, makin selalu sgtla terserempak dgn butik-butik pengantin… mcm tahu2 je ye… heh.. kalau dekat butik mesti dia akan pamerkan baju-baju pengantin  dkt dalam balang kaca tu kan.. pernah tgk2? =P Mestila pernah kan….(sy dah dpt bc fikiran anda yg sedang memikirkan baju kawin anda mcm mana =p)  Baru-baru ni, bila terlintas sebuah butik pengantin sambil mata menjeling ke baju-baju yg dipamerkan, tiba-tiba terkeluar ayat ni :

“ Nanti kalau kakak kawin, kakak nak pakai baju kurung biasa ja, baju yg nanti kalau boleh, boleh di ulang pakai, pakai pi kuliah ke, pi kenduri kawin ke, jadi baju raya ke..hmm..kan jimat.. + lagi best boleh mengimbau kenangan manis =)”

Aiseh men… tiba2

Mak pun jawab :

“ Hmm… betul.. pakai baju yg simple sudah… tak payah duk pakai bekung tak bekung, gerder tak gerder, sampai nak sembahyang pun bukan main susah… tok sah duk bermake-up2 lah sgt, biar mak mertua tgk natural ja muka tu… nak semayang pun senang kalau tak sakan sangat make-up…sat gi kalau duk make-up dasyat2 sgt, habis kenduri mak mertua kata, Allah, jerawat penuh muka… hahaha =)”

Mak sambung lagi…

“Adik, nanti kawin, adik bgtau dekat bakal isteri adik kata, mak sy tak mau awk pakai make-up tebal-tebal, mak sy nak tgk muka natural awk je…=)” Sampai adik sy pun kena haa…

Boleh tahan jawapan mak…=)
Oh Tuhan, aku sgt bangga punya ibu sepertinya… Terima kasih Allah =)

Ok… berbalik kepada jawapan mak sy…
Dalam banyak-banyak yg mak kata, perkataan sembahyang  memberi getaran yg sgt hebat buat sy… Kawan-kawan tak rasa mcm tu?
Walaupun mak simpulkan dalam nada yang sebegitu, serius dari hati solat sgt memberi kesan dari segala yg lain yg mak katakan…

Jawapan mak ingatkan sy lagi, dimana pun kita, situasi apa pun kita, anyhow anywhere, solat itu perlu dilaksanakan bila sampai waktunya…
Jawapan mak ingatkan sy lagi, jangan ambil remeh soal solat, solat adalah lebih baik daripada isi dunia…
Jawapan mak ingatkan sy lagi, biar taat pada suami itu syurga sekalipun, kalau solat masih tidak sempurna, mampu ke sy nak gapai syurga…
Jawapan mak ingatkan sy lagi, solat bukan sekadar solat, solat bukan sekadar memenuhi kewajipan, tapi solat menghindarkn diri sy daripd melakukan kemaksiatan…
Jawapan mak ingatkan sy lagi, solat bukan bebanan, tapi tanda Allah kasih,cinta dan rindu pada hamba-NYA…


Oleh itu Athirah, jgn lengah-lengahkan solat ye, jgn selalu bagi banyak alasan… Mati tu bila-bila ja Athirah... Jangan bila susah je dah tak nak solat, asal tak de kemudahan je, dah merungut tak mau solat… amboi.. besar sgt ke diri tu nak runtuh-runtuhkan tiang agama yg nabi bawak? Susah payah nabi bawak sampai berdarah-darah kaki merpertahankan agama.. ewah.. senang-senang je Athirah nak runtuhkan ye… Apa yg Tuhan bagi dkt Athirah sekarang dah cukup bagus dah.. kenapa? Tak cukup lagi ke?  Tuhan dah jadikan Athirah cukup sifat dah untuk tunai solat… eh2..tak cukup lagi ke? Melampau betul… Jadi Athirah… Sila double triple fourple check solat anda ye… sebelum Tuhan tolong double check untuk Athirah… =)

Tingkatkan kualiti amal.


Firashatul Jannah


p/s 1 : gerder? Sy pun tak reti nak explain… tapi girls mesti tahu =) tahu tak? =p

p/s 2 : untuk En.Future Zauj (baca: siapa2 pun dia yg Tuhan bg) i.Allah, jgn risau, sy tak akan      bazirkan duit anda ye =) Ok, penulis sedang syok sendiri =p (baca: sila booo sama dia…=p)

p/s 3 : AMARAN YG SGT KERAS!! Sila jgn buat kontroversi ye dgn statement sy di p/s 2 tu..=p
           AB pisang mat… nehi2 kontroversi + gossip2 ok =)=P



Hebat

Bismillahirrahmanirrahim... (pilihlah aku untuk ikhlas)

I love Allah , I adore Rasul

Cuaca : Rindu
Pagar Menunggu : 26
Please check your boarding pass =) (suke merepek)

Apa yg sy nak membebel pulak ye untuk kali ini...=) hmm..
let see... what do we have in the 'cupboard' =)



Kadang2 sesuatu 'ini' selalu melintas difikiran sy tanpa mengikut panduan had laju  dan lampu isyarat yg telah ditetapkan.. hoho sgt merbahaya...=)

'Ini' yg melintas tu selalu inginkan sy berfikir dengan lebih kritis dan kreatif lebih2 lagi bila bertunjangankan DnT..=) Apa 'ini' tu?

'Ini' tu kan dia kata... Athirah banyak berkawan dengan orang yg hebat-hebat, berdamping dengan mereka yg hebat2... tapi kenapa Athirah tak jadi hebat seperti mereka pun? =) Ye la.. cuba tengok kawan-kawan Athirah..ada yg nak jadi doktor, ada yg nak jadi pakar pemakanan, ad yg pakar komputer, pakar seni,ada yg hebat berkata-kata, ad yg merantau ke negara org, ad yg boleh ckp bahasa arab, ad yg hafal kalam Tuhan, ad yg pandai akaun, ad yg pandai matematik, ad yg semangat tinggi, ad yg pandai masak... semuanya ada... paling best ad mereka yg sgt hebat dalam DnT...ad jadi ameer, ad yg bijak berhujah isu, lantang bersuara keadilan dan mcm2 lagi... Athirah? Apa yg Athirah ada? Suruh ckp dkt atas batu pun tak boleh... ape laa..

Keadaan memaksa sy untuk berfikir lebih dalam lagi... kenapa Athirah tak boleh sedut sikit kehebatan mereka ye..? hmm... kenapa ye kawan-kawan? Hoho =)
Kalau boleh sedut mcm cucuk je pendrive dekat lappy n ambik je ape kehebatan yg sy nak...wahh.. wujud ke mcm tu ?  Not in a million years

Hmm...

Sy pun berfikir lagi... Tak rasa ke sebenarnya kehebatan mereka itu disebabkan hebatnya iman yg ad dalam diri mereka...?? Turun naik iman tiada siapa mampu mengetahui... tapi kalau menurut pandangan mata kasar, hebat iman, mantap ibadah, hebat gerak kerja DnT...=) kawan2 tak rasa mcm tu?
Ermmm.... Athirah ada mcm tu?
Tiba-tiba teringat dkt Pn.KKD  yg penuh dengan semangat pendidik... 'Iman tak dapat diwarisi...'

Jadi Athirah... Please justify your answer...=)
Hebat mampu diwarisi kadangkala... Tapi Iman? kadangkala tak termasuk dlm senarai pendek mahupun panjang untuk diwarisi...=) Jadi Athirah.. berusahalah untuk menjadi yg terhebat imannya seperti mereka...=)


Tingkatkan kualiti amal


Firashatul Jannah

nota kaki : wahai pelangi yg cantik, matahari sgt rindu akan kewujudanmu =)

Girls Day Out!!


Bismillahirrahmanirrahim

I Love Allah , I Adore Rasul

Rasanya mcm tak basi lagi cerita ni =p

Mid : 30 Oktober 2011


Unexpected !! =)

Cik we..!


K.Nadia...!!!

Comeylnya habibi sy dua org ni... muah =)
Sy nak balik belon hijau tuuu..!!! Train punya pasal la ni... hish

o0opps..! =p

AB Pisang jgn jeles =p

k.Nadia yg semakin comeyl..= )
Say goodbye = ) Jumpa lagi ;-)


Hari yang sangat menarik =)


FirashatuL JannaH



 
This Blog Are Protected By Me . DO NOT OPEN MY PAGESOURCE . Full Designed by -Nur Irdina Zakaria-
...