Ceritera raya...

Bismillahirrahmanirrahim..(ikhlaskan niat)
Salamullahi'alayk...

       Maha Suci Allah, Tuhan semesta alam, dengan limpah dan rahmat serta izinNya bumi beredar, mentari bersinar, bintang begermelapan, bulan bercahaya, dan manusia meneruskan kehidupan. Selawat dan salam buat Rasulullah SAW, dengan nurnya alam diterangi, manusia disuluh kebenaran.. 
Alhamdulillah.. Alhamdulillah..Alhamdulillah..
   Seperti yg dijanjikan.. cerita raya bakal sy coretkan serba sedikit disini insyaAllah...
hmm... cuti raya dah habis.. tiba masa untuk kembali ke 'medan peperangan' sy semula.. meneruskan perjuangan bersama shbt2...(kuatkanlah hati2 kami ya Rabb)

baik..mm..let's make it short n simple...
   alhamdulillah..it was a good raya actually...  kemeriahan dalam kesederhanaan, kesyukuran serta pengorbanan itu tetap dirasai.. alhamdulillah.. what am I up to is the story of this two little cute monsters in tok's house.. adorable..:-) bila dah lama tak jumpa, sekali jumpa, dah mcm2 dia pandai buat.. mereka sedang belajar mengenali dunia dgn pesatnya..subhanAllah..
two little monsters..:-)
yg sorang tu, wahh.. lagi best..dah pandai nyanyi lagu insyaAllah by Maher Zain.. "InchaAwwah..InchaAwwah.." bunyi nya...hee..:-) everytime tgk sy bukak laptop, mula lah dia.. "kakak..inchaAwwah kakak..inchaAwwah..":-P kenyang dgn lagu tu ja lah.. tak mau makan nasi dah..
wiee adorable monster
yg sorang ni..the wiee one.. dah boleh faham arahan org.. dah boleh angkat tangan bila org sebut nama dia..:-) (sgt sukaa..) dah boleh main lari2 keliling rumah tok tu, dan pandai salam org, dah pandai flying kiss, dah pandai cium pipi org, dah pandai 'sebek' bila org marah dia...hee..:-) sgt best melihat mereka sdg meng'explore' kehidupan..

video

hmm.. the little bigger one, budak ni..haritu kena tinggal dgn ibu dia, duduk rumah tok...dijaga oleh kakaknya yg garang ini..hee..:-) sgt banyak akal.... org panggil mak, dia pun mak jugak.. org panggil mama, dia pun mama jugak la.. dkt tok org panggil tok,dia pangil kakak.. haisy..:-)(sapa ajar)
sgt celik IT ini monster, nak main game sokmo..haish..:-) kalau lepas mandi tu, berkejaran dulu la dgn dia sebelum boleh pakai baju.. kalau org suruh mandi.." Jap la kakak...,sat2.." mcm2..
video


hmm..rasanya itu shaja yg dpt sy 'contengkan' bt kali ini... insyaAllah ketemu lagi dgn dua org little monsters ini..dgn lebih banyak lagi skill2 mereka yg menarik..:-) 
 Wallahua'llam..

Salam Indah
   Firashatul Jannah


p/s: Athirah.. duduk baik2 ya..duduk solehah2 ya.. jaga diri..jaga iman..jaga akhlak.. tak mau rindu-rinduan sgt ya... insyaAllah, Tuhan itu maha mendengar... allahumma ameen
p/s: KMPP..!! tunggu..!! sy dtg..!! :-)



 
This Blog Are Protected By Me . DO NOT OPEN MY PAGESOURCE . Full Designed by -Nur Irdina Zakaria-
...